Продукти харчування при будь-яких хворобах



Продукти харчування при будь-яких хворобах

Коли ви страждаєте якимись недугами, то верх бере зазвичай раціональний підхід. Ви намагаєтеся приймати якісь лікарські препарати, які допомогли б граничним чином мінімізувати негативний ефект від того, чим ви в даний момент страждаєте, і у вас, як правило, не виникне думки, наприклад, купити ковбасу. Але іноді деякі продукти можуть бути не менш ефективними в окремих ситуаціях, тому часто має сенс почати саме з того, щоб зрозуміти, яким же чином вам варто харчуватися при конкретній проблемі. Ми далі розглянемо кілька подібних типових проблем, а також ті продукти харчування, які відмінно підходять до них і можуть навіть нейтралізувати негативний ефект.

Стрес і тривожність

Поширене, на жаль, явище в нашому сучасному житті. Нікуди не дітися від хвилювань, стресів і підвищеної тривожності, але деякі продукти дозволяють побороти прикрий недуг. Це не якась там ковбаса Українська оптом, при всій її принаді. Ні, конкретно для вирішення даного завдання вам будуть потрібні ті продукти, що містять досить багато вуглеводів, адже саме вони стимулюють активне вироблення серотоніну. Прикладів подібного може бути дуже навіть немало, це мед, шоколад, фрукти і сухофрукти, включаючи родзинки і фініки, а також вівсяне печиво. 


Але не треба переборщувати з порціями. Навіть чайна ложка меду вже буде хороша, так само як одне вівсяне печиво або ж шоколад в кількості двадцяти грам. І тоді організм вже буде мати достатню кількість вуглеводів для досягнення поставлених вами цілей. А ось кофеїну при можливості варто уникати, адже він підвищує нервозність. 

Запори

Запори є проблемою не з приємних, але і від них можна врятуватися за допомогою правильного, виключно коректного харчування. Зокрема, почати варто з уникнення заморожених продуктів готового типу, а також жирного м'яса, так що про різні ковбаси варено-копчені оптом тимчасово доведеться забути. Не треба і вживати надмірно багато кави, краще пити його не більше двох чашок на день. 

А ось що варто вживати, так це різні фрукти, в яких міститься достатня кількість клітковини. Прикладом можуть бути груші та яблука, а також ті овочі, фрукти і ягоди, в яких є підвищений вміст води. Це диня, кавун, виноград, помідор, огірок і інше. Удень необхідно до тридцяти п'яти грам клітковини, а це виходить, коли ви вживаєте під час щоденного прийому їжі близько п'яти фруктів або овочів середнього розміру. Іноді буває, що люди відчувають дискомфорт від такої кількості продуктів, що багаті клітковиною, тоді можна почати з малого, а потім поступово нарощувати кількість. І необхідно в день випивати хоча б дві додаткових склянки води, щоб клітковина могла простіше проходити через травний тракт. Намагайтеся харчуватися якомога більш регулярно і рівномірно, витримуючи рівні проміжки часу між прийомами їжі. 


Болі в суглобах

В першу чергу знижує зношування суглобів всім відомий вітамін С, який у великих кількостях міститься у полуниці, малині і чорній смородині. У них дуже могутня антиоксидантна дія, яка дозволяє запобігти негативному впливу вільних радикалів. Також він бере активну участь у формуванні такої важливої речі як колаген, адже з нього в тому числі і утворюються кісткові і хрящові тканини. У день необхідно споживати хоча б 120 міліграм вітаміну, в такому обсязі він міститься, наприклад, в двох апельсинах. Але можна віддати перевагу і ягодам, а також брокколі.

Печія

Ще одна, до нещастя, вкрай поширена проблема, з якою допоможе впоратися імбир. Справа в тому, що у нього є унікальна можливість зміцнювати стравохідний нижній сфінктер, тобто клапан через який якраз і не відбувається потрапляння шлункового соку в стравохід, а останній, коли він «не працює», і викликає відчуття печіння в стравоході. Можна з імбиру приготувати чай. А от що не варто вживати, так це надмірну кількість гострої, жирної і їжі, що містить чимало кислоти. До останнього належать, наприклад, томати, тому їх споживання повинне бути обмежене, інакше ймовірність виникнення печії дуже висока.