М’ясо провокує швидке старіння?



М’ясо провокує швидке старіння

У людини є безліч різних цінностей, якщо говорити про турботу про себе, то, однозначно, кожному хочеться в тій чи іншій мірі підтримувати своє тіло у відмінному стані, не допускати того, щоб все йшло не так, як треба, щоб виникали якісь абсолютно небажані проблеми. Ми займаємося спортом, харчуємося правильно, робимо, одним словом все, що дозволило б нам досягти найкращого результату. Чого ж ми намагаємося уникнути? Ми намагаємося уникнути дуже багатьох чинників. Ожиріння, проблеми зі здоров'ям, порушений обмін речовин - які тільки неприємні сюрпризи ні можуть проявитися при досить неправильному харчуванні.

Але ще один аспект, який також не можна просто взяти і проігнорувати - це передчасне старіння. Як не дивно, не тільки лише вік може послужити причиною того, що людина надмірно швидко починає старіти. На це впливає навіть їжа, яку ми вживаємо, що особливо прикро, бо ми ж не завжди знаємо, яка саме їжа може впливати подібним чином. Коли купується тушонка з курки по ГОСТу, то ми не знаємо, яким чином, наприклад, вона може вплинути на конкретно цей аспект, нехай і сподіваємося, що вплине вона не дуже негативним чином. Але вистачить теоретизувати, важливо розібратися більш конкретним чином, як же пов'язано старіння з тією їжею, яку ми вживаємо. Спробуємо розібрати це питання трохи більш докладно, взявши за основу м'ясо. Адже саме про нього найчастіше говорять, що воно може викликати подібні негативні зміни. Але чи правда це?


Експериментальне підтвердження

Щоб довести вищесказане, проводилися численні експерименти, які показали, що все саме так, але все залежить ще й від того, яким же чином м'ясо було приготоване, саме це грає визначальне значення. Так що перед тим як купити шинку оптом, або ж якийсь інший продукт, давайте розглянемо, яким же чином саме проводилися експерименти і до чого вони привели.

Проходило все приблизно так. Бралася прозора камера, що цілком заповнювалася шлунковим соком (природним, а не імітацією) людини. Потім туди поміщалися, як приклад, дві жаби. Одна ніяким чином до цього не оброблялася і була виключно в первозданному вигляді. Інша ж проходила відповідну термічну обробку. І результати, як можна було б уявити, були винятковим чином різними.

І ось які були результати. Перші кілька годин вивчався гідроліз сухожиль у жаби, що пройшла обробку, і він йшов швидше, але потім, в наступні два-три дні ситуація кардинальним чином змінилася - жаба, що не зазнала обробки в ніякому роді, розчинилася цілком, ну а ось ключові структури тієї, що оброблялася термічно, збереглися досить добре. Це призвело до досить цікавих висновків.


Висновки

Виходить те, що білки, що є природними, що не піддавались ніякій термічній обробці, розщеплюються набагато швидше, набагато краще, ніж білки, які є денатурованими. Причому мова може йти не тільки про термічну обробку, а й про засолювання, копчення і так далі. Чому ж це варто враховувати, коли ви вирішуєте, скажімо, придбати будь-які види ковбасних виробів?

Справа в тому, що соляна кислота, що притаманна шлунковому соку, проникає в клітини їжі і особливим чином викликає руйнування структур, що називаються лізосомами. Саме там містяться ферменти, які руйнують клітинні структури. Простіше кажучи, завдяки шлунковому соку їжа починає перетравлюватися власними ж ферментами. Це природний механізм. Але виходить, що все визначається не тільки властивостями шлункового соку, але і властивостями тієї тканини, що перетравлюється. Так що перероблені продукти з м'яса зажадають більше часу на їх подальшу переробку, ніж ті, що були природними, сирими. Це призводить до більш швидкого зношування організму, тому він старіти починає дещо швидше. Це слід враховувати при складанні власного раціону - найкраще не переборщувати з обробленою їжею, щоб організму було краще і комфортабельніше.